Wilskracht

2020 zal voor iedereen de geschiedenisboeken ingaan als een bijzonder jaar, waarin we, totaal onvoorzien, te maken kregen met de corona pandemie. Het was een jaar waarin de logistieke sector van vitaal belang bleek te zijn om de economie draaiende te houden. En een jaar waarin we, door het wegvallen van files, maar weer eens bewezen zagen dat congestie onder ‘normale’ omstandigheden een flinke kostenpost is. 2020 was ook het jaar waarin we ons massaal en in record tempo aanpasten aan digitale overlegvormen. Noodgedwongen weliswaar, maar het liet ons wel ervaren dat online vergaderen ook heel efficiënt kan zijn.

Compliment voor onze medewerkers

Het doet mij goed te zien dat onze organisatie flexibel genoeg was om de onverwachte coronaklap het hoofd te bieden. Eens te meer bleek dat we kunnen omschakelen en meebuigen zodra dat nodig is. Een groot woord van dank hiervoor aan onze medewerkers. Ook onder deze moeilijke omstandigheden met beperkte bewegingsvrijheid, laten zij zich van hun goede kant zien en kunnen wij altijd op hen bouwen.

Wij mogen ons als bedrijf gelukkig prijzen dat we van geen enkele overheidsregeling gebruik hoefden te maken om financieel te overleven. Gezien alle beperkingen die er waren, zijn wij er grotendeels toch in geslaagd onze doelstellingen voor 2020 te behalen.

De plannen en investeringen voor 2021 vinden gewoon doorgang. Zo wordt er in Tilburg volop gebouwd aan een nieuw logistiek centrum en aan een nieuw hoofdkantoor voor BTT. In Berkel en Rodenrijs voegen wij in 2021 een nieuwe hub toe aan ons distributienetwerk. En ook in Alkmaar liggen de tekeningen klaar om het warehouse daar met 6.000 m² uit te breiden.

Next steps strategie

Als familiebedrijf is het belangrijk een visie voor de lange termijn te ontwikkelen. We hebben daar dit jaar veel en intensief op directieniveau over gesproken. In onze next steps strategie hebben we beschreven hoe we de toekomst zien voor de twee grote pijlers van ons bedrijf: GVT Transport & Logistics en BTT Multimodal Container Solutions. Beiden hebben een uitgebreid klantportfolio en een forse groei in het verschiet. Ondanks de vele gelijkenissen tussen de twee organisaties zijn de logistieke disciplines erg verschillend. Om sterk te blijven staan in het veranderende logistieke speelveld, waar consolidatie en schaalgrootte nu echt een vlucht nemen, willen we beide bedrijfstakken met volle focus kunnen aansturen. Daarom is de keuze gemaakt er twee, geheel zelfstandig opererende, organisaties van te maken.

In 2021 zal de nieuwe rolverdeling in onze organisaties verder gestalte gaan krijgen, waarbij ikzelf een meer adviserende rol ga invullen. Bij de GVT Transport & Logistics bedrijven wordt Stan Hamers Algemeen Directeur (CEO) en Evelien Eigeman Financieel Directeur (CFO). Bij de multimodale tak wordt Bram Biemans Operationeel Directeur (COO) en blijf ik persoonlijk nog voorlopig als CEO aan het roer.

Mijn beide zonen, Jordy en Remon hebben te kennen gegeven dat hun ambities meer bij de intermodale containerlogistiek liggen. De mannen zullen zich daarom de komende jaren bij BTT verder blijven ontwikkelen op allerlei facetten van bedrijfsvoering en dienstverlening.

Vanwege corona konden we helaas niet samenkomen met onze medewerkers om hen te informeren over deze positieve ontwikkelingen binnen onze bedrijven. We het nieuws dit keer daarom via een videoboodschap overgebracht.

Behoedzaam, maar topfit het nieuwe jaar in

Het nieuwe jaar staat voor de deur. De economische schade die corona heeft veroorzaakt, zal in 2021, met het wegvallen van ondersteunende overheidsmaatregelen, pas echt goed zichtbaar gaan worden. Laten we hopen dat het meevalt en dat het consumentenvertrouwen behouden blijft. Laten we ook hopen dat de ontwikkelde vaccins snel ingezet kunnen worden. Zodat we in 2021 definitief een streep kunnen zetten onder al die beperkende maatregelen. En we weer samen met elkaar een biertje kunnen drinken, een voetbalwedstrijd kunnen bekijken en een gezellig personeelsfeest kunnen organiseren.

Maar voor het zover is wens ik u allen fijne feestdagen in beperkte kring en een gezond, gelukkig, succesvol en grotendeels coronavrij nieuw jaar toe!

Wil Versteijnen
CEO GVT Group of Logistics

NIEUWS

 • 15 nov
  Duurzame Innovatie: BTT's Rol in Multimodale Containeroplossingen BTT onthult hun nieuwste strategische toevoeging: een state-of-the-art terminal in Bergen op Zoom. Deze terminal, een getuigenis van… Lees meer
 • 14 nov
  Onze Eerste Elektrische Vrachtwagen Met trots en enthousiasme kondigen wij bij BTT Multimodal Container Solutions een belangrijke stap voorwaarts aan in onze… Lees meer
 • 01 mei
  Bergen op Zoom BTT Bergen op Zoom heeft onlangs voor de eerste keer zonnebloemolie vervoerd naar een terminal in Rotterdam, waar alleen aanvoer per… Lees meer
 • 30 jun
  Opening China Rail-Crossdock Centre & Introduction to ‘Trade Fair in Warehouse’ Het gezamenlijke project "Trade Fair in Warehouse" van de Nederlandse provincie Noord-Brabant en de Chinese provincie… Lees meer
 • 27 jun
  BTT komende jaren Shirtsponsor van Willem II BTT Multimodal Container Solutions siert tot en met het seizoen 2023-2024 de achterzijde van de Willem II-wedstrijdshirts. We willen… Lees meer